Fed’s Inflation Policy Shift zal Crypto, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse, veel voordeel opleveren.

Twee dagen geleden kondigde de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, een belangrijke beleidswijziging naar het inflatiedoel aan. Dit houdt in dat de centrale bank zich comfortabel voelt om de inflatie de komende jaren voorbij haar doel van 2% te laten gaan.

Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse legt de nieuwe aanpak van de inflatie door de Fed de basis voor meer debasement van de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst, wat uiteindelijk een zegen zal zijn voor crypto.

Federale Reserve zorgt voor een monumentale verschuiving in het monetaire beleidskader

Op donderdag (27 augustus) kondigde Fed Chairman Powell een belangrijke verschuiving aan in zijn strategie naar het rentebeleid dat de inflatie boven de 2 procent laat lopen en tegelijkertijd de tarieven voor een langere periode lager houdt. Powell benadrukte dat de Fed zich nu vooral richt op het stimuleren van de werkgelegenheid op een manier die ten goede komt aan de lage en gematigde inkomensgemeenschappen.

Met name de beslissing van de Fed om de inflatie te laten oplopen zal waarschijnlijk de koopkracht van de dollar doen dalen, waardoor de prijzen van activa als goud en bitcoin hoger zullen komen te liggen. De prijs van het vlaggenschip van de cryptocrisis is tijdens Powell’s toespraak met 1,9% gestegen tot 11.600 dollar. De hoogste crypto heeft sindsdien lichtjes aan $11.550.25 in perstijd teruggetrokken.

Fed’s Policy Shift geeft Crypto een competitieve rand Garlinghouse

In reactie op de historische beslissing van de Fed om de inflatie te stimuleren, stelde Ripple’s Brad Garlinghouse voor dat de beweging zeer gunstig zal zijn voor de crypto-industrie.

Garlinghouse wedt dat de Amerikaanse dollar op korte termijn verder zal worden gedegradeerd. Op dat moment zal de bitcoin aantrekkelijker worden voor investeerders die er naartoe zullen trekken om hun kapitaal te beschermen tegen de verzwakking van de dollar.

Hij tweette:

„De pandemie gooit zoveel speelboekjes uit het raam… de actie van gisteren vliegt in het aangezicht van een decennialang precedent. Tekenen wijzen op een verdere daling van de dollar in de nabije toekomst (wat leidt tot een verdere diversificatie van de activa die zeker goed zal zijn voor crypto)“

Uiteindelijk heeft deze overweldigende bullishness een prijs. De gebroeders Winklevoss hebben bijvoorbeeld voorspeld dat de bitcoin op een dag waarschijnlijk tot $500K zal stijgen, omdat het letterlijk de enige lange-termijnafdekking is tegen de door de FED veroorzaakte inflatie. Degenen die te laat op de crypto-bandwagen springen, zijn degenen die moeten betalen.