Nigel Green sålde hälften av sin Bitcoin Holding när priset nådde $ 24k

Nigel Green, VD för deVere Group, sålde hälften av sitt Bitcoin-innehav under jul som „det bör nu behandlas som alla andra investeringar – sälj högt och återköp i dopparna“, enligt en nyligen blogginlägg.

„Jag tror på Bitcoin“

Vid tidpunkten för hans avveckling hade Bitcoin-priset precis passerat $ 20 000, och utskrivit en ny höjd över $ 24 000, enligt trackers. Men för att undvika tvivel sa Nigel att hans beslut inte berodde på hans brist på tro på kryptovalutan.

Istället, förklarar han, handlade det mer om att ta vinst.

Nigel konstaterar att lösa en penningpolitik som krävs av regeringarnas behov av att driva ekonomier tvingar investerare till Bitcoin, ett verktyg som har dykt upp som ett alternativ till guld som en skydd mot inflation.

Dessutom är inträdet av Wall Street-megaliter och globala betalningsföretag värdefullt för krypto och kommer att öka konsumenternas intresse:

”Med några av världens största institutioner – bland dem multinationella betalningsföretag och Wall Street-giganter – staplar in i kryptovalutor och tar med sig deras stora expertis och kapital. Detta ökar naturligtvis konsumenternas intresse. När regeringar fortsätter att stödja ekonomier och höja utgifterna på grund av koronaviruskrisen kommer investerare i allt högre grad att se på Bitcoin som en skydd mot den legitima inflationsproblemet. ”

Bitcoin-prisbanan är onekligen uppåt

I slutet av oktober tillkännagav PayPal officiellt sitt inträde i kryptovaluta och sa att det skulle stödja flera kryptovalutor, inklusive Bitcoin.

BTC-priset samlades på den här nyheten och bildade en grund för den eventuella breakout över $ 20k. Sedan dess har BTC / USD-paret ökat över flera försäljningsväggar och nådde $ 34,7 000 den 3 januari.

Enligt trackers har priserna sedan fallit tillbaka och sjunkit från hela tiden till cirka 31 000 $.

Med den nuvarande sammandragningen kan det ge ytterligare en möjlighet för Nigel att ladda upp mer BTC till billigt eftersom ”Bitcoins långsiktiga prisbana är onekligen uppåt.”

Enligt deVere Groups senaste undersökning kommer 75 procent av investerare med hög nettoförmögenhet att vara helt investerade i kryptovalutor före slutet av 2022. Tillsammans med myntets inneboende egenskaper och institutionella inträde kan BTC / USD-priset stiga på lång sikt.